Over Fluvius Antwerpen

Fluvius Antwerpen is een distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas, ook actief in de activiteiten riolering en kabel-tv infrastructuur.

Klik op de kaart om te vergroten

Nieuwe kaart Fluvius Antwerpen

Wie is wie in Fluvius Antwerpen?

Naast de Raad van Bestuur vormen de Regionale Bestuurscomités (RBC’s) de brede bestuursbasis waarin elke aangesloten gemeente of stad minstens één vertegenwoordiger heeft.
De afgevaardigden beslissen over onderwerpen die van lokaal belang zijn, zoals werken in de gemeente, de openbare verlichting, rationeel energiegebruik, de samenwerking met Fluvius System Operator en het OCMW …  

Wie is wie in de Raad van Bestuur?

Wie is wie in het RBC Antwerpen?

Wie is wie in het RBC Regio?

Activiteitenverslagen

Investeringsplannen

Overzichtslijst besluiten Fluvius Antwerpen

Toezichthoudende overheid

De Vlaamse Regering staat als toezichthoudende overheid in voor het algemeen bestuurlijk toezicht op onze opdrachthoudende vereniging. Zij kan beslissingen van de opdrachthoudende vereniging vernietigen als die het recht of het algemeen belang schenden.

De opdrachthoudende verenigingen zijn verplicht een groot aantal van hun beslissingen te publiceren op hun website en/of andere web-toepassing. Op die manier kun je die beslissingen eenvoudig kennen, raadplegen en er eventueel klacht tegen indienen.

Je komt meer te weten over het indienen van een klacht bij de toezichthoudende overheid op het Agentschap Binnenlands bestuur.

Statuten

Lees hier de recentste gecoördineerde statuten:

Partiële splitsing - 4 gemeenten