Wat we voor jou doen

Woon je in Vlaanderen? Dan ben jij een van onze vele klanten. Want Fluvius is actief in alle 300 Vlaamse gemeenten.

Wat doet Fluvius voor mij?

We zijn eerst en vooral een netbedrijf: Fluvius bouwt en beheert de netten die elektriciteit, aardgas en warmte tot bij jou thuis, op kantoor of in de sportclub brengen. Zo zorgen onze 5 300 medewerkers voor een vlot verkeer van jouw energie.

Op veel plaatsen hebben we ook netten onder onze hoede voor openbare verlichting, telecommunicatie en riolering.

Fluvius beheert dus een brede waaier aan nutsvoorzieningen: we werken ‘multi-utility’. Door zo veel mogelijk nutsopdrachten te bundelen, beperken we de kostprijs. En zo heb jij één enkel aanspreekpunt voor vele vragen.

Fluvius doet nog meer

Daarbovenop ondersteunen we de lokale besturen, hun inwoners en de Vlaamse overheid. Dat doen we op vier vlakken:

  • De realisatie van de klimaatdoelstellingen: we maken duurzamer energieverbruik mogelijk.
  • De strijd tegen energiearmoede: we leveren aardgas en/of elektriciteit aan wie geen leverancier meer vindt op de commerciële markt.
  • Het onafhankelijk beheer van energiedata: als neutrale speler verzamelen we energiegegevens en stellen die ter beschikking aan de juiste partijen (‘open data’).
  • Aanvullende diensten: we werken aan nieuwe projecten die onze dienstverlening versterken.

In ons Memorandum 2019 delen we graag onze suggesties in 12 adviezen voor de Vlaamse nutsvoorzieningen in de komende legislatuur.

Voortbouwen op onze sterktes

Fluvius ontstond op 1 juli 2018. Ons bedrijf werd geboren uit de fusie van Eandis en Infrax. Deze twee werkmaatschappijen waren elk actief in een deel van Vlaanderen.

Fluvius bundelt de unieke sterktes van Eandis en Infrax tot iets nieuws. Iets wat geen van beide partijen alleen zou kunnen waarmaken. Met deze samenwerking gaan we voor een betere dienstverlening aan jou, tegen een lagere prijs.