In dit dossier

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Fluvius verbindt mensen en gemeenschappen. Zo zijn we sterk verankerd in de samenleving. We voelen ons verantwoordelijk voor het effect dat we als bedrijf hebben op de wereld om ons heen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een fundamenteel element van onze werking. We leveren inspanningen om een positieve, duurzame bijdrage te leveren op een aantal terreinen waar we het verschil kunnen maken. Dat doen we op economisch, sociaal en ecologisch vlak (profit, people, planet).

  • We proberen zo veel mogelijk meerwaarde te creëren voor al wie betrokken is bij Fluvius (klanten, leveranciers, aandeelhouders, medewerkers,….). Denk aan lokale projecten die de energie-efficiëntie in gebouwen versterken of de mobiliteit verduurzamen.
  • We proberen de negatieve gevolgen van onze werking te beperken. We streven bijvoorbeeld naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en beperken de hinder bij graafwerken op het openbare domein.

Het zijn slechts enkele van de vele initiatieven die we nemen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor Fluvius een voortdurend aandachtspunt. Het is een werk dat nooit af is.

Goede doelen

Op 11 mei 2019 ondertekenden Fluvius – Goede doelen en De Voedselbanken een officiële samenwerkingsovereenkomst. Ons partnerschap is niet gebaseerd op financiële steun, maar wel op structurele hulp waarbij Fluvius vooral mensen inschakelt. Met meer dan 5 000 medewerkers is Fluvius één van de grootste werkgevers in Vlaanderen. Onze medewerkers steken buiten hun werkuren de handen uit de mouwen voor de vrijwilligers van De Voedselbanken. Zo versterken en inspireren we elkaar. Opvallend is dat De Voedselbanken en Fluvius, als sociale leverancier, voor een stuk hetzelfde doelpubliek vooruit helpen.
Hoe we dat doen lees je hier.

Charter duurzaam ondernemen

Op 19 juni 2019 beloonde VOKA ons al voor het vierde jaar op rij voor onze duurzame daadkracht. Met het Charter Duurzaam Ondernemen bewijzen we dat duurzaam ondernemen verankerd zit in ons bedrijf en door de aderen van onze medewerkers stroomt.
Ontdek hier alles over onze daadkracht.

De bijen van Fluvius

Bijen zijn belangrijk voor onze samenleving. Ze helpen mee aan de bestuiving van het merendeel van ons fruit en groenten, van appelen en braambessen tot courgettes. Maar omdat het de laatste jaren minder goed gaat met deze vlijtige insectjes, geven we hen bij Fluvius wat extra wind onder de vleugels. 
Hoe we dat doen lees je hier.