In dit dossier

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Fluvius verbindt mensen en gemeenschappen. Zo zijn we sterk verankerd in de samenleving.  We voelen ons verantwoordelijk voor het effect dat we als bedrijf hebben op de wereld om ons heen. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een fundamenteel element van onze werking. We leveren inspanningen om een positieve, duurzame bijdrage te leveren op een aantal terreinen waar we het verschil kunnen maken. Dat doen we op economisch, sociaal en ecologisch vlak (profit, people, planet). 

  • We proberen zo veel mogelijk meerwaarde te creëren voor al wie betrokken is bij Fluvius (klanten, leveranciers, aandeelhouders, medewerkers ….). Denk aan lokale projecten die de energie-efficiëntie in gebouwen versterken of de mobiliteit verduurzamen. 
  • We proberen de negatieve gevolgen van onze werking te beperken. We streven bijvoorbeeld naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en beperken de hinder bij graafwerken op het openbare domein. 

Het zijn slechts enkele van de vele initiatieven die we nemen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor Fluvius een voortdurend aandachtspunt. Het is een werk dat nooit af is.