Samenwerking Telenet Fluvius moet aangemeld worden bij de Europese Commissie

Vandaag zijn Telenet BV, een 100% indirecte dochtervennootschap van Telenet Group Holding NV ("Telenet" of de "Onderneming") (Euronext Brussel: TNET) en Fluvius System Operator CV ("Fluvius") geïnformeerd over het feit dat hun overeenkomst om samen te werken aan de bouw van het netwerk van de toekomst in Vlaanderen en delen van Brussel moet worden aangemeld bij het Directoraat-generaal Concurrentie van de Europese Commissie omdat het binnen de toepassingssfeer van de EU-concentratieverordening valt en dus voorafgaande goedkeuring vereist.

Op 19 juli 2022 kondigden Telenet en Fluvius een akkoord aan om samen het netwerk van de toekomst te bouwen. Daartoe willen beide partijen een nieuw infrastructuurbedrijf oprichten (werknaam "NetCo").

Dit project moet nu worden aangemeld bij de Europese Commissie. De partijen verwachten dat de daadwerkelijke start van NetCo niet begin volgend jaar kan plaatsvinden (zoals eerder gemeld), maar veeleer tegen de zomer van 2023, zodra de Commissie toestemming heeft verleend.

Telenet en Fluvius zullen in het kader van deze aanmelding hun volledige en constructieve medewerking verlenen.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering, kabeldistributie en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief.