Creditreform bevestigt de A+ rating van Fluvius, maar wijzigt vooruitzichten van stabiel naar negatief

Op 30 oktober 2020 heeft het ratingagentschap Creditreform Rating AG (‘Creditreform’) de A+ rating van Fluvius System Operator cv (‘Fluvius’) bevestigd, maar heeft het de ratingvooruitzichten (‘outlook’) van stabiel op negatief geplaatst.

De gewijzigde outlook is gebaseerd op het oordeel van Creditreform dat, na de invoering door de Vlaamse energieregulator VREG van de tariefmethodologie 2021-2024 voor de distributie van elektriciteit & gas, Fluvius dalende inkomsten en cashflows mag verwachten en dat zijn kredietrisicoprofiel zou kunnen verzwakken als gevolg van toenemende schuld door verdere investeringen en herfinancieringen. Maar de rating blijft ondersteund door een solide financiële positie en een vlotte toegang tot de kapitaalmarkten. De onderneming heeft tijdens de coronacrisis ook blijk gegeven van wendbaarheid op korte termijn.

Het management van Fluvius – in overleg met zijn aandeelhouders – blijft vastbesloten om verder een uitmuntende, kostenefficiënte en toekomstgerichte dienstverlening aan te bieden aan Vlaanderen. De A+ rating bij Creditreform bevestigt nogmaals de robuuste kredietwaardigheid van de onderneming. Fluvius blijft onverminderd gericht op het behoud van een solide ‘investment grade’ rating.

Het volledige rapport van Creditreform via: https://creditreform-rating.de/