SMART-SPACE

Wat is SMART-SPACE?

SMART-SPACE is een Europese territoriale samenwerking tussen verschillende actoren in België, Nederland, Frankrijk en Ierland. Het maakt deel uit van het Interreg ‘North-West Europe’ programma dat als prioriteiten o.a. duurzame mobiliteit en het verlagen van de CO2-uitstoot heeft.

Meer info over SMART-SPACE vind je op http://www.nweurope.eu/

Logo Interreg Nort-West Europe Smart-Space

Wat is het doel van SMART-SPACE?

Het doel is om zowel het energieverbruik en als de CO2-uitstoot te verminderen door de verlichting slimmer aan te sturen. Daarnaast zal worden onderzocht welke de impact hiervan is op de publieke leefbaarheid en de veiligheid.

Wat doet Fluvius in SMART-SPACE?

Fluvius is projectpartner in het Europees Interreg North-West Europe SMART-SPACE project. Door deelname aan dit project wil Fluvius, in samenwerking met 10 andere Europese partners, verder inzetten op innovatie op gebied van Openbare Verlichting.

Met dit partnership investeren we mee in de pilootzones in Oostende en in Sint-Niklaas, die ook zelf projectpartner zijn.

Binnen Oostende werd de omgeving van Oosteroever en het vernieuwde stationsplein uitgekozen als piloot sites om met slimme verlichting aan de slag te gaan. In Sint-Niklaas wordt in het focusgebied (Stationsstraat, Sint-Nicolaasplein en omliggende straten) een 300-tal lichtpunten vervangen met LED-verlichting aangestuurd met sensoren.

Budget SMART-SPACE

De Europese Unie, d.m.v. het EU-fonds 'Interreg North-West Europe', subsidieert voor 60% SMART-SPACE.

Totaalprojectbudget: 5.783.016,65 euro; waarvan EFRO-fondsen: 3.469.809,98 euro
Budget Fluvius: 939.370,92 euro; waarvan EFRO-fondsen: 563.622,55 euro

Contactpersoon

De contactpersoon voor Fluvius is Peter Strobbe (Subsidiebeheer)
Heb je vragen over de rol van Fluvius binnen die project? Dan kan je Peter contacteren via Peter [dot] Strobbe [at] Fluvius [dot] be (e-mail).